Print deze pagina

Wat kan Inner Travel Service voor je doen?

 

Wat kan ITS voor je doen?

  • Je bent structureel te moe, maar het lukt je niet om te stoppen
  • Het is druk in je hoofd, je verlangt naar kalmte
  • Je piekert een eind  in de in de rondte, je wilt dat tij leren keren
  • Je lijf protesteert tegen al het ‘te veel’, jij weet niet goed hoe te luisteren
  • Vooral als je het druk hebt, hoor je niet goed meer wat anderen echt zeggen
  • Je wordt van veel kanten bestookt met prikkels, hoe houd je overzicht
  • Je bent met je geest overal, maar niet bij jezelf.

Mindfulnesstraining leert je omgaan met de drukte in en om je heen. In je hoofd, in je lijf en om je heen. Je leert stress bewust beantwoorden in plaats van dat je er automatisch op te reageren. Zo kom je tot weloverwogener keuzes en gedrag die zowel jezelf als anderen goed kunnen doen.

“It takes a strong boat to cross the sea of life…”

Mindfulnesstraining heet ook wel; aandachttraining. Mindfulness staat voor milde vriendelijke aandacht voor alles wat zich aan je aandient, zowel uit de buitenwereld als uit je binnenwereld. Je leert aandacht te hebben voor wat er in je lichaam gebeurt: in rust en onder invloed van stress en voor lichaamssignalen. Je gaat je steviger voelen in je eigen lijf; dat geeft een helderder hoofd.

Hoe werkt Mindfulnesstraining?
Je maakt kennis met de werking van de menselijke geest. Interessant detail: bij álle cursisten en ook bij de trainer gebeuren daar automatisch dingen die je zullen verbazen en soms ook doen glimlachen. Dat maakt je milder naar jezelf. Je leert zicht te krijgen op je gedachtepatronen- o.a. tijdens de meditaties waarbij je observator wordt van je eigen gedachten en je leert hoe ze te stoppen. Je leert beter omgaan met je eigen en andermans grenzen- o.a. tijdens de mindfulnessyoga en je traint je waarneming. Je maakt kennis met je eigen bewustzijn waar werkelijk rust heerst. Je traint je in communicatie in aandacht, die daardoor verbeterd.

Kortom, je wordt minder makkelijk meegesleept door de soms wilde golven van het leven. Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt ze wel leren bevaren.