Print deze pagina

Kosten en vergoedingen

Kosten                                        
Particulieren:                    € 352,94 + € 74,11( 21% BTW)= € 427,50                 
Bedrijven:                         € 470,58  + € 98,83( 21% BTW)= €569,--

Werkgevers
Omdat een te veel aan stress vaak direct of indirect invloed heeft op het functioneren van de werknemer en op eventueel verzuim, zijn werkgevers zijn vaak bereid om de kosten van de training te vergoeden.

Vergoeding Ziektekostenverzekering                                                         
In 2015 vergoeden verzekeraars VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig in het aanvullende pakket mindfulness bij burn-out klachten. De vergoeding zal rond de 350 euro per cliënt zijn (maar check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR of MBCT (beide zijn mogelijk!) voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Mindfulness trainer Annemieke den Dulk is VMBN lid categorie 1 en voldoet hiermee aan de voorwaarden van bovenstaande verzekeraars. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Bepaalde andere ziektekostenverzekeraars vergoeden ook (een gedeelte van) de kosten. De training valt onder alternatieve geneeswijze en wordt betaald vanuit de aanvullende verzekering. Neemt u hierover zelf contact op met uw ziektekostenverzekeraar.