Print deze pagina

Mindful Werken

Ik laat mij niet meer gek maken…

Acht wekentraining “Mindful Werken”

Klik hier voor informatie over datum en plaats.

 

Mindful Werken is:

  • Werken terwijl je in contact bent en blijft met jezelf.
  • Bewust je aandacht inzetten. Alles wat we doen wint aan kwaliteit door aandacht.
  • Helder waarnemen wat een voorwaarde is voor juist handelen.
  • Opmerken wat er automatisch gebeurt en dit te vervangen door bewust handelen.
  • Jezelf kunnen ''resetten".

Mindful Werken = Duurzaam Werken. Mindful Werken = meer Veerkracht.

Juist op je werk of in mantelzorgsituaties kom je al je menselijke neigingen en reacties op stresserende situaties duidelijk tegen. Werk en zorg zijn bij deze training  (interessante) levenssituaties en oefenterreinen waarop je kunt leren om stap voor stap op een evenwichtiger manier om te gaan met stress van buitenaf en van binnenuit. Waar je kunt leren om meer emotionele veerkracht te ontwikkelen en om dagelijkse, stressvolle situaties effectiever tegemoet te treden.

Voorbeelden van stress van buitenaf zijn: onzekerheden, overvraagd worden, reorganisaties. En van stress van binnenuit: piekergedachten, de druk van perfectionisme, niet los komen van  energievretende reactiepatronen.

Mindfulnesstraining heet ook wel aandachttraining. Alles wat je met aandacht doet wint aan kwaliteit. En aan overzicht. Bij Mindfulnesstraining train je expliciet vermogens waar je al over beschikt, maar die meestal ongeoefend zijn gebleven: aandacht, concentratie, opmerkzaamheid, gewaar-zijn (awareness).

Zo leer je hoe houvast te vinden in de maalstroom, o.a. in je eigen lijf. Hoe tot jezelf te komen tijdens Aktie en hoe ongezonde, belastende reacties te doorbreken, ook bij stress en onzekerheid.

Je leert hoe je bewuster om kunt gaan met grenzen en met balans houden en met je energielekken. Je leert te werken vanuit innerlijke rust, om te gaan met stress veroorzakende gedachten, met lastige emoties op het werk en met je energiegevers of vreters.

Basis voor het programma is het evidence based MBSR programma, vertaald naar werk en of zorg. Zowel met het geven van MBSR als met het vertalen van MBSR naar werk is door Inner Travel Service ( of door trainer Annemieke den Dulk)  inmiddels 7 jaar ervaring opgedaan bij het geven van mindfulnesstraining in het bedrijfsleven. En met het werken met groepen met open inschrijving waaraan zowel patiënten als mantelzorgers deel namen. Soms namen ook niet werkenden met stressgerelateerde klachten deel. Dat bleek in de praktijk heel verfrissend  te zijn. Ook zij zijn dus welkom.

Folder op aanvraag.

Wil je een artikel lezen over emotionele veerkracht. Klik dan HIER.

Opmerking: Het MBSR programma is evidence based, dat wil zeggen dat de effectiviteit van de training wetenschappelijk onderzocht en bewezen is.

Aanmelden

Stuur een email naar:
Je deelname is definitief na aanmelding, het intakegesprek en overmaking van het cursusgeld.

Data, kosten en plaats

Klik hieronder op de betreffende editie voor meer informatie: