Print deze pagina

Mindfulness

Mindfulness: minder stress, meer geluk.

Wat is Mindfulness?

Het begrip Mindfulness is afkomstig uit het Boeddhisme. Het staat voor: vriendelijk, liefdevol en opmerkzaam gewaar-zijn , zonder oordelen, voor de ervaringen die zich van moment tot moment aandienen.

Mindfulnesstraining is al eeuwen oud. Recentelijk heeft de wetenschap zich erover ontfermd en de methoden omarmd met als initiatiefnemer dr. Jon Kabat-Zinn (en zijn staf). Mindfulness Based stress Reduction is inmiddels een zeer gerespecteerde en wetenschappelijk erkende (evidence based) benadering geworden bij stress en chronische pijn.

Wat heb je aan Mindfulnesstraining?

Deelnemers aan de trainingen, waaronder nu ook een toenemend aantal mensen die niet direct met klachten kampen, melden dat ze meer inzicht en stabiliteit ontwikkelen in het omgaan met de altijd weer terugkerende ups en downs van het dagelijks leven. Nu de resultaten van deze training goed zijn en er steeds meer toepassingsgebieden blijken te zijn, is er grote belangstelling voor. De toepassingsgebieden blijken zowel binnen als buiten de gezondheidszorg te liggen. MBSR heeft nog een “zusje” MBCT, Mindfulness Based Cognitieve Therapie. MBCT blijkt o.a. succesvol bij het voorkomen van terugval bij depressie, bij angstproblemen en bij eetstoornissen.

Innertravelservice biedt workshops, met korte inleidingen. Voor meer informatie zie  hier.

Verder biedt Innertravelservice mindfulnesstrainingen op het gebied van Mindful Werken, zie  hier en trainingen Mindfulness Based Stress Reduction, zie .