Print deze pagina

Overzicht van de trainingen

Roos

 


Datum en locatie
Klik hieronder op een van de edities om de details te bekijken:

Aanmelding of meer informatie

Stuur een email met uw naam en opgave van de workshop die u wilt bijwonen, of uw vraag naar:
 

Minfulness Based Stress Reduction (MBSR)

Mindfulnesstraining wordt ook wel aandachttraining genoemd. Het begrip Mindfulness is afkomstig uit het Boeddhisme. Het staat voor: vriendelijk, liefdevol en opmerkzaam gewaar-zijn , zonder oordelen, voor de ervaringen die zich van moment tot moment aandienen. Mindfulnesstraining is al eeuwen oud. Recentelijk heeft de wetenschap zich erover ontfermd en de methoden omarmd met als initiatiefnemer dr. Jon Kabat-Zinn (en zijn staf).

Klik hier voor meer informatie over deze training.


Training: Mindfulness op de werkplek

Aandacht training door Mindfulness en door Mindfulness Based Stress Reduction

Een zesdaagse leergang voor het bedrijfsleven

Bedoeld voor werknemers die vermoeid zijn of voor wie dat niet wil worden. Een training gebaseerd op Zen meditatie. Als niet alleen darter Raymond van Barneveld, maar ook andere topsporters aangeven dat ze van Mindfullness rustig, geconcentreerd en daardoor succesvol worden, waarom zou dat dan niet gelden voor gewone stervelingen?

Het is de verdienste van de Amerikaanse arts Jon Kabat-Zinn dat hij de oefeningen van formele Zen beoefening toegankelijk heeft gemaakt voor iedereen. Hij zette een programma op waarin hij de methoden van het Boeddhisme gebruikt zonder het Boeddhisme. Kabat-Zinn noemde zijn programma: Mindfulness Based Stress Reduction. Alles draait om aandachtstraining. Het programma is wereldwijd zeer succesvol voor mensen die last hebben van stress, vermoeidheid en grote werkdruk (het programma werkt overigens ook voor mensen met een depressie en voor pijnpatiënten, maar dat valt buiten dit kader).

In deze Inner Travel Service training maak je uitgebreid kennis met aandachtsoefeningen. Hierdoor leer je om meer rust en stabiliteit te vinden waardoor je minder makkelijk wordt meegesleurd met de hectiek van je omgeving.

Tijdens de leergang is er regelmatig aandacht voor de werksituatie van de deelnemer. Omdat Inner Travel Service altijd maatwerk levert, zal de vertaling naar andere doelgroepen bijna altijd in overleg met de opdrachtgever plaats vinden. Naast aandachtstraining maak je kennis met ‘Total Relaxation’, ‘The Circle of Influence’, concentratie en inzicht. Op dit moment proberen we tijdens de dag over concentratie een uur boogschieten in te lassen.

Onverdeelde aandacht

Onverdeelde aandacht. Mindfulness kent iedereen.

Het grote voordeel van deze training is dat ze altijd helpt, ongeacht de oorzaak van de stress of de vermoeidheid.

Ze vindt plaats onder de vlag van Management Support, een label van uitgeverij Kluwer. De training vindt plaats in Doorn, op een groene locatie.


De Doelgroep in april 2008: secretaressen.

Klik hier voor meer informatie over deze training

Er bestaan meer soorten tijd dan die van de klok en de kalender. Bij tijdsdruk wordt zelden stilgestaan bij de factor Tijd zelf. De deelnemer maakt kennis en leert omgaan met andere soorten Tijd. De ervaring van tijdsdruk vermindert erdoor. Als training, maar ook als personeelsdag.
Interessant, intrigerend en bevrijdend als je last hebt van tijdsdruk.

Rust in actie
Time-shifting is geen tijd management. Tijd management geeft je de mogelijkheid om meer te doen in minder tijd; je verstand draait dan op volle toeren en je wordt erg moe, want je gevoel kan het niet bijhouden.
Time-Shifting heeft een andere invalshoek: hoe verzorg ik mijn tijd, of het nu werktijd of privé-tijd is. Hoe verzorg ik mijn energie en de kwaliteit van leven en werken. Als je vindt dat dit aantrekkelijk maar abstract klinkt, klik dan om meer te lezen.

Een training voor particulieren. Een weg naar het Hart brengt je via belangrijke ervaringen en de verwerking daarvan naar innerlijke rust, schoonheid en vreugde.

“Is dit alles Of heeft het leven nog meer voor mij in petto?" Het is een passende vraag voor iemand die de middelbare leeftijd bereikt. Deze vraag roept vaak onrust en een 'vacuümgevoel' op. Wat hoort bij deze levensfase? Wat wil ik en wat kan er nog meer?
Een training voor wie de midlifecrisis wil transformeren naar een vruchtbaar moment in zijn (haar) leven.